Hvordan finder jeg ud af hvad vores barn skal hedde?

Mange kommende mødre bruger rigtig meget tid på at finde ud af hvad deres kommende barn skal hedde. Det er en beslutning som for mange kan være rigtig svær, hvor andre har vidst navnet på deres børn siden de var 12 år gamle. Hvis du er en af dem som bestemt mangler ideer, vil vi i nedenstående tekst give dig inspiration til hvordan du finder frem til dit kommende barns navn.

Vidste du tilmed at der to gange om året bliver offentliggjørt forrige halvårs mest populære babynavne?

Få inspiration fra sociale medier

Nu til dags kan man finde alt på sociale medier. Derfor er sociale medier et af de mest populære steder folk søger efter babynavne. Derudover bliver vi bombarderet med navne på de sociale medier hver evig eneste dag, dog uden rigtigt at tænke over det. I blandt disse navne vil der altid være nogen som sætter sig fast. Uden du faktisk er klar over det, får du altså inspiration til navne via diverse sociale medier.

Derudover er det også muligt at du bliver inspireret via fjernsynet i diverse tv-serier, på reklamer rundt omkring, eller måske du følger nogle kendte ved navn du kan lide. Vi lagrer navne til os, uden selv at tænke over det.

I de seneste år er danskerne tilmed blevet mere og mere internationale når det kommer til valg af babynavne. Det er sikkert at sige, at det er kommet grundet den højere grad af eksponering vi hverdag får fra hele verdenen.

De mest populære babynavne 2020

Som nævnt tidligere bliver der som sagt hvert halve år offentliggjort de mest populære babynavne blandt danskerne. De top 5 mest poplære pigenavne i 2020 indtil videre er: Emma, Ella, Alma og Sofia. Hos drengene er top 5 mest populære drengenavne: William, Noah, Malthe, Lucas og Oscar.

Færre og færre hedder det samme

I dag går det meget ud på at finde et så originalt navn som muligt. Der er derfor i dag ikke mange navne som går igen på samme måde som for år tilbage. Danskerne er blevet mere kreative når det kommer til valg af navn. I gamle dage var det populært at have flere navne. Så kom der en periode hvor det røg af moden, men nu er det blevet populært igen med flere navne. Så selv om William er et af de mest populære navne blandt drengene, kan det godt mikses samen med et eller to navne mere for at gøre det mere unikt.