Skal dit barn døbes, er det vigtigste og have styr på en dåbskjole, eller den moderne dåbsdragt til drenge. Vi guider dig her igennem de forskellige muligheder, og sørger for du får mest for pengene.

Den klassisk hvide dåbskjole er altid et hit, og det mest traditionelle du kan påføre dit barn til barnedåben. Som så meget andet, når det handler om kirken er den hvide farve oftest et symbol på uskyld. Den hvide farve går altid igen i religiose events, hvad end der er tale om barnedåben, konfirmationen eller brylluppet, er der altid tradition for en hvid kjole bæres op af kirkegulvet.

I gamle dage, var det reelt set kun dåbskjoler man brugte, hvad end det var en dreng eller en pige. Hvorimod nu om dage, vinder det mere indpas og iklæde sine drenge en dåbsdragt, et matros outfit, eller en børneudgave a skjorte og vest, med en butterfly på til.

Det hele er op til dig og din partner, for hvad der føles mest korrekt.

Nedenfor giver vi dig nogle ideer til forskellige muligheder

Billig dåbskjole

Ligesom alt andet almindeligt tøj, kan dåbskjoler og -dragter fåes i flere prislejer. Du kan også vælge og lave en hjemmelavet dåbskjole ved og strikke eller hækle den selv, så den får et mere personligt touch (dette gennemgår vi længere nede i artiklen).

Ellers ved vi du hos UgleUnger.dk kan finde nogle super gode dåbskjoler og dåbsdragter til favorable priser, helt nede fra 179 kroner!

Du kan i nedenstående tabel se forskellige bud på en lækker dåbskjole fra både UgleUnger.dk og BabySam.dk. Disse er vist med både billed og pris, og alt du skal gøre er og klikke køb nu, så har du sikret dig din kommende dåbskjole.

Vi anbefaler du tager et kig på deres

179 kr
UgleUnger.dk
KØB NU
399,95 kr
BabySam
KØB NU
399,95 kr
BabySam
KØB NU
399,95 kr
BabySam
KØB NU
399,95 kr
BabySam
KØB NU
399,95 kr
BabySam
KØB NU
499,95 kr
BabySam
KØB NU
499,95 kr
BabySam
KØB NU
599 kr
BabySam
KØB NU
599 kr
BabySam
KØB NU

Dåbskjole eller dåbsdragt til en dreng

Dåbskjolen er det traditionelle valg, hvad end det er til en pige eller en dreng. Dog er det også blevet mere og mere populært og iføre sine drenge en såkaldt dåbsdragt.

Der er ingen regler for, hvad du skal vælge men traditionen foreskriver en hvid dragt, der oftest er lavet af silke eller satin.
For at skaffe det lidt mere festlige udseende, er der oftest en sløjfe i kønnets farve på dragten/kjolen. Dette vil vi komme ind på i næste afsnit.

Dåbsdragter er mere praktiske, dog kan de oftest let komme til og ligne en sparkedragt, alla dem dit barn iføres til hverdag også.

229 kr
UgleUnger.dk
KØB NU
229 kr
UgleUnger.dk
KØB NU

Dåbsbånd – Satinbånd til din dåbskjole

Når du først har fundet selve dåbskjolen (eller dragten), kommer næste punkt på listen. Hvilket dåbsbånd skal dit barn bære? Oftest vælge man et bånd af satin eller silke.
Men det er ikke bare lige til, der skal også vælges farve, som oftest bestemmes af barnets køn, hvorfor man kan finde både lyserøde og babyblå dåbsbånd og pryde barnets outfit med.

Vi har her fundet et udvalg af dåbsband i satin, som du kan købe fra 99 kr.

120 kr
byHAPPYme
KØB NU
120 kr
byHAPPYme
KØB NU
120 kr
byHAPPYme
KØB NU
120 kr
byHAPPYme
KØB NU
120 kr
byHAPPYme
KØB NU
120 kr
byHAPPYme
KØB NU
120 kr
byHAPPYme
KØB NU
120 kr
byHAPPYme
KØB NU
120 kr
byHAPPYme
KØB NU
120 kr
byHAPPYme
KØB NU

Har du besluttet dig for hvilken farve dit barn skal bære? Hvis ovenstående tabel ikke gav dig et overblik over det, kan du oftest i mange hobby butikker eller systuer finde lignende materiale du kan bruge.

Sløjfe til dåbskjole

Ovenstående er blot dåbsbåndet der bliver solgt. Men der er også mange der går direkte efter en sløjfe af satin til deres dåbskjole, hvorfor vi har valgt og give dig et lille overblik over mulige sløjfer til din barns dåbskjole ovenfor.

Få Hæklet eller strikket din dåbskjole

Der findes mange forskellige typer af dåbskjoler, de mest populære er det bløde i silke eller satin, men flere og flere vælger og gå den personlige vej og vil gerne strikke eller hækle deres egen dåbskjole til deres nyfødte – som så kan gå i arv til alle ens børn.

At strikke en hel dåbskjole er ikke lige til, og skal nok ikke være dit første eventyr at begive dig ud på i strikkens kunst. Vi anbefaler bestemt, at du har noget erfaring inden du går igang, da dette trods alt er et resultat der skal vises frem for hele byen, når i skal stå ved altered i kirken.

Er du i tvivl om, hvor du kan finde inspiration til og strikke din egen dåbskjole, kan du købe en hel manual/strikkeopskrift her, der guider dig hele vejen igennem processen.

Så er du gør det selv typen der elsker et personligt touch vil vi helt klart anbefale dig og gå denne vej.

Broderi på dåbskjole

Det er meget normal og få broderet navn og dato på dåbskjolen, for og personliggøre den til dit barn. Der er mange private der kan tilbyde og brodere det på for jer, men de fleste butikker der sælger dåbskjoler tilbyder det helt sikkert også, for en merpris.

De mest populære ting og få broderet på sin dåbskjole er

  • Navn
  • Dato
  • Initialer

En brodering koster sjældent det store, hvorfor vi nok anbefaler og få det personliggjort. Er du bekymret for og personliggøre den til første barn, og hvad så med jeres næste, såfremt du forventer og bruge samme dåbskjole, så kan du blot have begge børns navne/initialer/dåbsdatør broderet ind, så får den dobbelt så meget betydning for dig.

Mønster på dåbskjolen

Det er ikke så normal med mønster på en dåbskjole, da de traditionelt er ensfarvede i hvid.

Dog er det ret normal og binde en sløjfe rundt om dåbskjolen – farven herpå kan variere.

Ønsker du et decideret mønster på dit barns dåbskjole er det nok mest oplagt du går efter en strikket eller hæklet udgave heraf.

Dåbskjole med blonder

Blonder er en gammel tradition i Danmark, og er ret udbredt når det kommer til pæne kjoler generelt.

Som oftest vil der være blonder i bunden af en dåbskjole og er du heldig også ved armeåbningen.

Blonder kan se utroligt godt og sødt ud, så kan ramme stilen lige på. Men hav dit barns ve og vel in mente også, da for meget blondeværk kan måske genere barnet. Og vi vil nok alle foretrække et roligt barn igennem hele dagen, end et skrigende barn i flere timer.

Leje af dåbskjole

Mange tillægger dåbskjolen en sentimental værdi, og mange familier lader alle børnene blive døbt i samme dåbskjole, nogen gange kan den endda gå i generationer.
Da mange gerne gemmer dåbskjolen, ligesom det er populært og gemme sin brudekjole, er det oftest vigtigt for folk og købe deres dåbskjole.

Men er det ikke vigtigt for dig og gemme kjolen efterfølgende, kan du let leje en dåbskjole. F.eks. kan du hos mødrehjælpen i Viborg leje en dåbskjole for 75 kroner + 75 kroner i depositum.

Lilly dåbskjole

Lilly er nok mest kendt for deres brudekjoler og konfirmationskjoler, men de laver skam også dåbskjoler. Går man Lilly vejen, er man selvfølgelig garanteret kvalitet for alle pengene, men hvor man ovenfor hos UgleUnger kan finde dåbskjole til 200 kr, så ligger alle dåbskjolerne ved lilly mellem 900 kroner og 1300 kroner.

Lilly dåbskjoler producers fra deres hovedkontor i Vejle, men distribueres ud til deres forhandlere i hele landet. Du ved hvad du får med Lilly – men du betaler også herfor.