Dåbsgave ideer

Skal du til barnedåb men aner ikke hvad du skal købe? Så hjælper vi dig med at finde ideer her på siden. At købe en dåbsgave er ikke helt det samme som at købe en fødselsdags- eller julegave. Der skal oftest tænkes lidt mere ud af boksen til en dåbsgave. Den bedste barnedåbsgave kan være mange ting, der er derfor ikke ét rigtigt svar på hvad den rette gave er. Dog for tid tilbage, var det normalt at man gav en børneopsparing til drenge og et smykke til piger. I dag giver man alt muligt forskelligt, det kan både være noget sjovt, noget praktisk eller noget mindeværdigt. Ideer til hvad du kan give til både drenge og piger vil vi komme mere ind på i nedenstående afsnit.

Hvor meget skal man give for til dåbsgaver?

Der er ca. 50.000 dåbs-/navngivningsfester årligt, hvorfor de fleste derfor før eller siden skal ud og give en dåbsgave. I den forbindelse er der mange som er i tvivl om hvilket beløb der er det rette til en dåbsgave. Svaret på dette er dog, at der ikke er nogen facitliste på hvor meget eller hvor lidt du skal give for. Det er helt op til dig selv hvor meget du føler at give for. Ligeledes kommer det ofte også an på hvor tæt på familien man er, i forhold til hvor meget folk giver for.

En undersøgelse viser dog, at  folk i gennemsnittet giver for 580 kr. i dåbsgave, hvilket er på samme niveau som bryllupsgaver. Husk på, at det er tanken der tæller og ikke hvem der kan give den dyreste gave.

Dåbsgaver til ham

Ofte kan man i bund og grund købe samme eller lignende gaver om det er til en dreng eller en pige. Forskellen ligger ofte i farverne.

Mange giver drenge penge til børneopsparing, tøj, legetøj, bamser, bestik og tallerkener, flag, sparegris, uroer m.v. Både Georg Jensen og Kaj Bojesen laver fine danske figurer som er super populært blandt dåbsgaverne.

Dåbsgaver til hende

Det er populært til begge køn at give ting som er indgraveret. Det kan f.eks. være et bestik sæt, sparegris, et dåbsrør hvor dåbsattesten kan opbevares osv. Derudover er det tilmed populært at give piger smykker. Det kan enten være i form af en dagmarhalskæde, armbånd eller andre halskæder som også kan indgraveres.

Du kan altså derfor i bund og grund give alt imellem himmel og jord. Det er en god ide at spørge om en ønskeliste hvis du stadig er i tvivl. På den måde kan du være sikker på at give noget de helt sikkert vil komme til at bruge.

Føler du dig stadig på bar bund? Så kan du finde mere inspiration til dine dåbsgaver her