Barnedåben er en central del af kristendommen, og det er en meget traditionsfyldt anledning, hvor man samler hele familien omkring den lille nytilkomne. Den højtidelige lejlighed er utrolig smuk at være en del af, men det kan også være lidt stressende, hvis man ikke aner, hvordan man finder den rette dåbsgave til den lille dreng eller pige.

Dåbsgaver er noget helt andet, end hvis man skal købe en jule- eller fødselsdagsgave, og rigtig mange ønsker at forære barnet noget, som de kan se tilbage på senere i livet. Derfor er dåbsgaven en særlig disciplin, der kan være vanskelig at gå til – men man skal nok finde det helt rette, hvis man gør en indsats.bedste gave

Dåbsgaver skal gerne være personlige

Hvis man ikke aner sine levende råd om, hvad man skal forære den lille ny og forældrene i dåbsgave, så kan det være et godt udgangspunkt, hvis man forsøger at finde en personlig gave. En personlig gave kræver naturligvis et vist kendskab til familien, ligesom man skal lægge en ekstra indsats i at finde det helt rigtige – men omvendt er de personlige dåbsgaver også dem, der går rent ind.

Der er mange måder at gøre en gave meget personlig på, og det er i virkeligheden kun fantasien, der sætter grænser indenfor denne type af gave. Meget ofte vælger man dog at få indgraveret eller syet barnets navn og dåbsdatoen i den gave, man finder – og det er i sig selv et personligt touch, som man vinder lidt ekstra point på. Hvis man køber en bog, kan man også vælge at skrive en personlig hilsen i den, som barnet senere kan spørge ind til. Der er uendelig mange muligheder for fantastiske, personlige dåbsgaver, og det er bare om at slippe kreativiteten løs.

Vælg et fornuftigt prisniveau

Den rette dåbsgave er ikke nødvendigvis altid den dyreste, man overhovedet kan komme i tanke om. Dyre gaver bringer ikke nødvendigvis den samme glæde for barnet og forældrene, og derfor bør man vælge et fornuftigt prisniveau, når man skal udvælge den rette dåbsgave. Normalt er et prisniveau omkring 500 kroner et fornuftigt sted at ligge sig, hvis man er i tvivl – men omvendt skal man ikke hænge sig i, om gaven kun koster 400 kroner i stedet. Det handler udelukkende om, hvilken glæde gaven bringer med sig, og hvis den rette gave koster mindre, så har det absolut intet at sige.

Der er dog ingen tvivl om, at det er fornuftigt at vælge sit budget, inden man går i gang med gavejagten: Det er med til at indskrænke mulighederne og gør det lettere at vælge den rette gave.

Tøjdyr og bøger er altid et sikkert hit

Hvis man ikke har kendt familien i mange år, men er blevet indbudt til barnets dåb alligevel, så kan det være svært at finde en personlig gave til barnet. Her kan det være en god idé at gå med ét af de sikre bud – enten i form af et plysset tøjdyr eller en klassiker til bogreolen, som barnet kan få læst højt. Der er intet galt i at hive én af de klassiske gaver ned fra hylden i butikken, og de vækker ofte stor glæde hos både barnet og forældrene til barnedåben.